HTML

mindenmash

Szellemi felhőbodrok a valóság és fikció határmezsgyéjéről. Meg minden más.

Friss topikok

  • lucaorsolya: lehet hogy visszajön karácsonyra az ereje? jó lenne ha esne egy kis hóhóhalihó:) (2011.12.20. 14:12) December
  • mindenmash: @lucaorsolya: Hmmm... nem biztos, hogy az ilyen típusú inspirációt meg ihletet gyakran kívánom mag... (2011.11.27. 22:43) [A magány]
  • lucaorsolya: tagadhatatlanul imádlak (olvasni is) (2011.08.10. 15:05) A mai legjobb
  • mindenmash: @lucaorsolya: Köszi:D A rímek egyébként nem tervezettek voltak, csak így alakult, meglátjuk, hogy ... (2011.06.21. 12:10) Töredékek
  • Dhor: Én a szöcskéket is szeretem. De ami lényegesebb, téged még szöcskeként is szeretünk. (2011.06.15. 17:17) A tündérboltban

Linkblog

Nincsen rózsa...

2011.08.09. 23:36 mindenmash

Tövis nélkül, kivéve azt, amelyiknek a tüskéi a mai közelharcban az én kezemben maradtak. Ma ugyanis Édesanyával metszőollót és fűrészt ragadtunk, hogy gatyába rázzuk a kertet. Be kell valljam, ilyen szempontból rémesen városi vagyok - a kert mint ilyen elméletben jóval közelebb áll hozzám, mint gyakorlatban. De a mai nap csodás volt. Az ember elkezdi nézegetni a rózsabokrot, meg a loncot, meg a diófát. Hát igen, ezek bizony elkanászodtak. És akkor belevág. És akkor rájön, hogy milyen hihetetlen mélységei vannak egy rózsabokornak. És felveszi a kesztyűt.

A hadművelet után a kezem olyan, mintha vadmacskákkal pirospacsiztam volna, a pólómból pedig egy kisebb terráriumnyi mohát, levelet, ágacskát meg ilyesmiket lehetett kirázni. De elmondhatom, hogy ez jó mulatság, férfimunka volt.

Egyébként a napok roppant kellemesen telnek. A néptelen Balatonban úszkálok - érthetetlen, hogy a huszonkét fokos víz, hasonló hőmérsékletű levegővel, miért tart bárkit is távol. Társaim csak a szörfösök, akikkel igazán mókás beszélgetéseket szoktam folytatni. Például csak kettőt hoznék fel. Úszom szépen, békésen, senkit nem zavarva. Egyszer csak kiáltást hallok.

Srác: Vigyázz, vigyázz!

És száguld egyenesen felém a szörffel. Megfélemlítő, jeges szél csap az arcomba.

Anna: Merről jössz?

Kicsit kíváncsi voltam, hogy melyik irányból szeretne megkerülni.

Srác (kétségbeesett, merev arccal, bizonytalan hangon): Nem tudom!

Anna erre nem szül semmit, hanem kezébe veszi az irányítást és a beszélgetés alatt vészesen közeledő szörf elől pár erőteljes csapással kitér.

A fenti fiatalembernél több felkészültséggel rendelkezett a mai szörfös illető. Mintha ő jobban uralta volna a járművét. Mindenesetre nagyobb önbizalommal.

Fazon: Heló szia, figyelj, arra ne ússzál, jó? Mert akkor lehet, hogy rád dől a vitorla...

Erre mit mond az ember? Én legalább a vízben pontosan tudom, hogy merre megyek. Szárazon persze kicsit más a helyzet...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenmash.blog.hu/api/trackback/id/tr263138493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása