HTML

mindenmash

Szellemi felhőbodrok a valóság és fikció határmezsgyéjéről. Meg minden más.

Friss topikok

  • lucaorsolya: lehet hogy visszajön karácsonyra az ereje? jó lenne ha esne egy kis hóhóhalihó:) (2011.12.20. 14:12) December
  • mindenmash: @lucaorsolya: Hmmm... nem biztos, hogy az ilyen típusú inspirációt meg ihletet gyakran kívánom mag... (2011.11.27. 22:43) [A magány]
  • lucaorsolya: tagadhatatlanul imádlak (olvasni is) (2011.08.10. 15:05) A mai legjobb
  • mindenmash: @lucaorsolya: Köszi:D A rímek egyébként nem tervezettek voltak, csak így alakult, meglátjuk, hogy ... (2011.06.21. 12:10) Töredékek
  • Dhor: Én a szöcskéket is szeretem. De ami lényegesebb, téged még szöcskeként is szeretünk. (2011.06.15. 17:17) A tündérboltban

Linkblog

A hősöm

2011.04.27. 23:08 mindenmash

Ma, amikor beértem a koliba, egy Kinder-tojást találtam az asztalomon (mint utóbb kiderült, Judit figyelmessége). Nagy hamar ki is bontottam, hogy a csoki vagy az ajándék motivált-e jobban, nem tudnám megmondani. Na és mi volt a kis műanyag bigyóban?

Nem más, mint Fabri Kálmán. A hősöm. A tojásban az összeszerelési útmutatóban a következő megvilágosító sorokat olvastam: "Ki mondta, hogy az iskola csak unalmas lehet? Nézd csak, mennyi minden történik a vidám osztállyal a Nebulótúrán! Minden osztálykirándulásnak vannak unalmas pillanatai, hacsak Fabri Kálmán nem fabrikál egy bolondos masinát!"

!!!

A bolondos masina esetünkben egy felteszem, nádból és falombokból összeeszkábált repülőszerkezet, melyre rákapaszkodva Fabri Kálmán az egekbe röppen, nem zavartatva magát attól, hogy a fejének nagyobb a súlya, mint a teste többi részének (hatalmas golyófejet képzeljetek), két bárgyú kancsal kék szem tekint ránk és félő, hogy a tátott szájból hamarosan nyál csöppen a menetszéltől.

És Kálmán mindezen nehézségek ellenére mer nagyot gondolni és cselekedni és bolondos masinát eszkábálni, amivel feldobhatja az osztálykirándulás unalmas pillanatait. Kálmánt ki fogom lógatni az íróasztalom mellé, szemmagasságba, hogy a közelebb lopózó vizsgaidőszakban se felejtsem el: mindannyiunkban ott van a szikra!

(Ó, a lap hátulján szerepel az osztály többi tagja, a tanító néni, Olgi néni vezetésével: Maff Lali, Figy Elek, Termi Nándor, Ricsaj Ricsi, Csini Csilla és Ábrán Dani a bátor táborozók. A létszámból és az arcokból ítélve mindannyian súlyos problémákkal küszködnek... Olgi nénit nézve viszont még van remény. Bár lehet, hogy a kirándulás végére Termi Nándor jóvoltából kevesebben lesznek, mint induláskor, ki tudja...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenmash.blog.hu/api/trackback/id/tr22860837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása