HTML

mindenmash

Szellemi felhőbodrok a valóság és fikció határmezsgyéjéről. Meg minden más.

Friss topikok

  • lucaorsolya: lehet hogy visszajön karácsonyra az ereje? jó lenne ha esne egy kis hóhóhalihó:) (2011.12.20. 14:12) December
  • mindenmash: @lucaorsolya: Hmmm... nem biztos, hogy az ilyen típusú inspirációt meg ihletet gyakran kívánom mag... (2011.11.27. 22:43) [A magány]
  • lucaorsolya: tagadhatatlanul imádlak (olvasni is) (2011.08.10. 15:05) A mai legjobb
  • mindenmash: @lucaorsolya: Köszi:D A rímek egyébként nem tervezettek voltak, csak így alakult, meglátjuk, hogy ... (2011.06.21. 12:10) Töredékek
  • Dhor: Én a szöcskéket is szeretem. De ami lényegesebb, téged még szöcskeként is szeretünk. (2011.06.15. 17:17) A tündérboltban

Linkblog

A hamis sztereotípiákról avagy You've Got the Love

2011.03.24. 23:08 mindenmash

És még azt merik mondani, hogy a nőkre kell mindig várni, hogy milyen lassúak, hogy ezt nem lehet kibírni, hogy minden egyszerű dologgal mennyit képesek totojázni.

No kérem.

Ma az Óbudai Társaskörben megnéztem a Figaro házasságát, aztán elkértem Édesanyától a hetven literes túrazsákom a kocsi hátuljából, visszaszálltam a biciklimre és a hévégi túlélőtúra teljes felszerelésével feltekertem a Gellért-hegyre. Persze mondhatja bárki, hogy rendben, de a tempóról még nem beszéltem. Akár lassan is mehettem volna ugyebár. És annak ellenére, hogy fél óra alatt letudni a fenti távot zsákkal szerintem nem rossz, mégsem erről akartam beszélni.

Hanem a kollégiumba érkezésem utáni történtekről. Betörtem a szobámba, ledobtam a zsákot, bekapcsoltam a gépet. Gondoltam, berakok valami zenét, amíg lemosom a sminkem. You've Got the Love.

https://www.youtube.com/watch?v=PQZhN65vq9E

Ugyan fontolgattam magamban, hogy két perc és negyvenhárom másodperc kevés lesz ahhoz, hogy pandából Annává változzak, kockázat nélkül nincs győzelem, nekivágtam.

És itt jön a lélegzetelállítóan érdekes rész.

Két perc és negyvenhárom másodperc alatt az ember képes lemosni a sminkjét, arcot mosni, kipakolni egy túrazsákot, levenni egy pulóvert, átcserélni a nadrágját, leszedni a másnapi ruháját a szárítóról és vállfára akasztani, sőt, még arra is jut idő, hogy gondolatban elsopánkodjon azon, mennyire gyűrötten száradt meg a ruha.

Az utolsó logikai lépést nem teszem meg, hanem az olvasóra bízom, hogy döntsön: mennyire lehet ennek tudatában érvényesnek tartani a nők hatékonyságát és gyorsaságát minősítő sztereotípiát.

És most ennek fényében remélem, hogy a holnap reggel nyolcra elkészítendő francia prezentációm és beadandóm is hasonlóan fantasztikus gyorsasággal el fog készülni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenmash.blog.hu/api/trackback/id/tr402769577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dhor · http://dhor16.gportal.hu 2011.03.25. 17:41:51

Nahát, te is ott voltál?
Én nem. De a nővéremék már annál inkább.
Elég megdöbbentően hangzik ez a felsorolás... De rájöttem, hogy én is képes vagyok erre, vagyis van rá példa, de a teljesítményem rendkívül ingadozó. Szerintem minden csak pillanatnyi állapot.
süti beállítások módosítása